2024 – 2025 Eğitim-Öğretim Yılı Ön Lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Programı Kapsamında
Yapılan Başvuru Değerlendirme Sonuçları 1. Yedek Liste için tıklayınız
Üniversitemize 12-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında ön lisans ve lisans programlarına Uluslararası Öğrenci başvuruları sonucunda kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıt işlemleri, Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında şahsen ya da yasal temsilcileri tarafından müracaat etmeleri halinde gerçekleştirilecektir. Adayların kayıt işlemleri 02-06 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak olup belirlenen süre içinde asıl adaylardan başvuru yapılmaması halinde 09 Eylül 2024 tarihinde yedek aday listesi ilan edilecektir. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan adaylar için kayıt işlemleri 10-12 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Belirlenen süre içinde 1. yedek adaylardan başvuru yapılmaması halinde 13 Eylül 2024 tarihinde 2. yedek aday listesi ilan edilecektir. 2. yedek listeden kayıt hakkı kazanan adaylar için kayıt işlemleri 16-18 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Kayıt sırasında adaylardan başvuru sistemine yükledikleri belgelerin asılları ve aşağıda belirtilen diğer belgeler istenecektir. Başvuru evrakları ile tutarsızlık veya eksiklik olduğu tespit edilen adayların kesin kayıt işlemleri yapılmayacaktır. Belirtilen süreler içerisinde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır.
Kayıtta İstenen Belgeler
1- Ortaöğretimini Türkiye Cumhuriyeti dışında tamamlayan adaylar için yurt içinde milli eğitim müdürlüklerinden, yurt dışında ise eğitim müşavirlikleri/ataşeliklerinden alınacak denklik belgesi, ( Üniversitemiz programlarına kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan Denklik Belgesi bulunmayanların geçici kayıtları yapılır, denklik belgesinin getirilmesi için 1 ay ek süre verilir. Geçici kayıt yaptıran adaylar ilgili dönemde ders kayıt işlemlerini gerçekleştiremezler. Verilen ek süre sonunda eksik belgesini tamamlayamayan adayların Üniversitemizden ilişiği kesilir.) Denklik Belgesi Taahhütnamesi için tıklayınız.
2- Mezun durumda olan adayların lise diplomasının aslının noter ya da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği / Konsolosluğundan onaylı Türkçeye çevrilmiş örneği, (Lise son sınıfta okumakta olan adaylar mezun olabileceğine dair onaylı belge getireceklerdir.)
3- Not Durum Belgesinin (Transkript) aslının Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği/Konsolosluğundan onaylı Türkçeye çevrilmiş örneği ya da noter onaylı örneği,
4- Yabancı Dil Yeterlik Belgesi (Varsa),
5- Türkçe Yeterlik Belgesi (Varsa),
6- Pasaport veya resmi makamlardan alınan kimliğinin aslı,
7- Geçerli sağlık sigortası olduğunu gösterir belge (GSS ya da ikamet izni talep süresini kapsayan özel sağlık sigortası) ya da genel sağlık sigortası güvence beyanı, (Güvence Beyanı için tıklayınız.)
8- 6 adet biometrik fotoğraf,
9- Ortaöğreniminin tamamını KKTC liselerinde bitiren KKTC uyruklu adayların GCE AL sınav sonuç belgesinin aslı,
10- Varsa, bölüm ve programlar tarafından kesin kayıtta istenen diğer özel belgeler,
11- TR- YÖS sonuç belgesi ya da diğer sınav sonuç belgesi,
12- 18 yaşından küçük yabancılar için; vize muafiyetiyle ya da farklı amaca yönelik vizeyle gelenler için; veli/vasi bilgisini içeren belge (doğum belgesi, aile belgesi vb.) ve veli/vasi/yasal temsilcisi tarafından verilen muvafakatname (amacına uygun vizeyle (öğrenim vizesi)) gelenler için; muvafakatname ve veli/vasi bilgisini içeren belge eklenmeyecektir.)
13- İkamet izni belgesi,
a) Yukarıdaki belgelere ilaveten ikamet izni olmayan adayların getirmesi gereken belgeler;
1. İkamet izni kayıt/başvuru formu (öğrenci tarafından ıslak imzalı şekilde),
2. Kalacağı adres bilgilerini gösterir belge,
• Kendi evinde kalıyorsa, tapu fotokopisi (uzatma başvurularında “yerleşim yeri belgesi ve fatura” yeterlidir),
• Kira sözleşmesi ile kalıyorsa, kira sözleşmesinin noter onaylı örneği
• Otel vb. konaklama yerlerinde kalınıyorsa, bu yerlerde kalındığına dair belge
• Öğrenci yurtlarında kalınıyorsa, yurtta kalındığına dair belge
• Destekleyici yanında kalınıyorsa, yanında kaldığı kişinin noter onaylı taahhüdü (Destekleyici evli ise ayrıca eşinin de noter onaylı taahhüdü)
3. İkamet izni belge bedelinin ödendiğine dair makbuz.
Türkçe Yeterlilik ve Hazırlık Eğitimi
Adayların Türkçe yeterliliği, Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilen Türkçe Dil Yeterlik Belgesi, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri bünyesinde verilen Türkçe eğitim sertifikası veya Türkiye Cumhuriyeti Üniversitelerine bağlı Türkçe Öğretim Merkezlerinden aldıkları belgelere göre değerlendirilir. Ortaöğrenimini Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Türk liselerinde tamamlayan adayların Türkçesi yeterli olarak kabul edilir. Türkçe yeterlilik belgesi bulunmayan öğrencilerimizden, Üniversitemizce yapılacak olan Türkçe Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavından başarılı olamayan veya sınava katılmayan öğrenciler Türkçe Hazırlık Eğitimi almak zorundadır.
Kayıt hakkı kazanan adaylar için Türkçe Yeterlilik Sınavı 25 Eylül 2024 tarihinde yapılacaktır.
Not: Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı bulunan programlara yerleşen ve Türkçe Yeterlilik şartını sağlayan öğrencilerimizden, Üniversitemizce kabul edilen ulusal ve/veya uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden başarılı olduğunu belgeleyen veya Üniversitemizce yapılacak olan Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlilik Sınavında başarılı olan öğrenciler doğrudan birinci sınıfa alınırlar.
Kabul Mektubu
Üniversitemiz 2024 yılı uluslararası öğrenci programı kapsamında açılan kontenjanlara başvuru yapmış Yurt Dışı Öğrenci Kabul ve Değerlendirme Komisyonu tarafından başvurusu kabul edilerek herhangi bir programa kesin kayıt hakkı kazanan adaylar, online başvuru sistemi aracılığı ile kabul mektuplarını alabilirler.
Not: Adayların başvurularının değerlendirme işlemleri, Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrencilerin Başvuru Kabul ve Kayıt Yönergesi doğrultusunda yapılmıştır.
Katkı Payı Ücretleri için tıklayınız.